Sunday, October 26, 2014

Твитер Прашалник @Skopski_Peder

Твитер Прашалник @Skopski_Peder 
1.Име (ник ово оно)?

Скопски педер, #јер мајка Охриѓанка, па од мал ме научија дека Скопјанишча се педери.

2.Висина и тежина?

194/94 летно време 192/104 зимно време

3.Боја на коса (остај празно ако си ќелаф)

Кафена, иако у лудост младост одела од жута ала ѕвезде гранда до зелена. (Чудо како уште имам коса на глава)

4.Убав? (одговори со да или не)

НАЈ!

5.Зошто си на твитер?

Оти ми требаше бегство од ретардацијата што настапи кога Фејсбук стана Македонско село весело.

6.Шо преставува вашиот аватар?

Фреди Мерјкури, кадар од I want to break free, точно моментот кога го отвара плакарот ;)

7.Дали сте во врска (и дали е карирана)?

Во моментов All the single ladies!

8.Вашето прво искуство?

Не е фер, јас сум имал две први. Првото, стрејт траеше 15 секунди. Второто траеше, уствари ај да не се лажеме, 5 секунди траеше.

9.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде на меден?

Бев веќе на Св.Елена. Ја, вулканот, пар кинези и многу тишина. За меден еве ако треба и во Хотел Лаки ќе одам само да ми дадат право да се мужам. (Многу бе сакам веселби)

10.Ако го затворат твитер...шо понатаму?

Онаа 1/100 од популацијава која не е преокупирана со ТЛЗП, Здрав #Ж и слични небулози ќе пропирее негде, ако ништо друго ќе се вратат на оние првите чет соби на локални сервери.

11.Ако реинкарнирате во зеленчук, кој би сакале да е?

Краставица

12.Ако би се сретнале со историска личност, што би порачале?

Кој ти беше PR?

13.Шо мобилен телефон користиш?

Андроид до гроб! У моментов Samsung S5.

14.Што би те натерало да се повлечеш од твитер?

Ме натераа обврските околу докторатот едно време, следно дај боже семејство.

15.Што би сменил на себе?

Навика да прекинувам кога некој лупа глупости. Пусти будалу нек буде...

16.Наследуваш миљон долари, шо ќе им направиш?

Одма инвестирам во тие развојните зони на владата, сакам модна конфекција. Пошто више има пример дека сопруги се ангажираат во инвестициите, ја би Боркица и Маја на Ѓорге да ги ангажирам, на почеток да шијат балетанки за 150 денари дневница, после ќе видиме.

Дополнителни Прашања  

1.Педер или Хомосексуалец? И баш Скопски?
Скопски веќе го објаснив во првото прашање. Хомосексуалец, ок политички коректно ама долго. Педер баш и не е ок терминологијата (проста причина што означува антички ритуал каде што постари мажи имаат млади дечковци а еден не знам таков). Брат пеер би било најсоодветно.

2.Сега озбилно, кога ќе има парада у Скопје?

Никад. Од проста причина што на жени абортус им забранија А не кажаа, може да те отпуштат или заменат како професор А не се кажа, може да ти ги скинат сите медиуми А не се кажа. Ќе останеме слепо црево А нема да се каже... Ама на крајот и на кого му треба тоа. Геј парада иако била замислена како протестен марш, денес е едно огромно шоу, повод за глобална журка. На кого му стало да се журка овде? Си имаме други гајлиња ние, пример дали можеме да компензираме големина на пенис со безбол палка па да скршиме нечија глава.

3. Дали сте маргинализирани?!

Воопшто не, заради второто потпрашање, штета е што речиси никој не знае дека пола од глупиве политики ги креираат Геј луѓе кои мора да глумат стрејт. Е ЈБГ у паника да не ги дознаат, глупости прават па и закони носат ;) Шала на страна. Постои сегмент од геј луѓето кои се во Македонија (Скопје не го броиме) кои заради притисокот на општеството развиваат опасни псхилошки заболувања. Лично познавам пар луѓе кои дошле буквално на раб на живот затоа што не знаат да се носат со фактот што се геј. Они би, ама родителите пре би им свирнале куршум во чело. 

4. Геј икони на денешницата

Ене ја најголемата, на сред плоштад е шибната у сите бои на виножитото :)

5. Што те нервира највеќе во Скопје?

Тоа што Скопјани пробуваат да глумат Парижани а тазе доселениците во Скопје пробуваат по Скупски да зборат. Дај бе луѓе бидете свои!