Friday, December 5, 2014

Твитер прашалник @therealpsmst

Твитер прашалник @therealpsmst 1.Име (ник ово оно)?
psmst го добив на #lugola по некоја заебанција на која што веќе не се сеќавам. На твитер @psmst е зафатено, па затоа @therealpsmst

2.Висина и тежина?
Токму.

3.Боја на коса (остај празно ако си ќелаф)
Светла.

4.Убав? (одговори со да или не)
Да.

5.Зошто си на твитер?
Заради забава.

6.Шо преставува вашиот аватар?
Визуелизација на мојот tagline на twitter: I see your point and raise you a semicolon.

7.Идеална врска за Вас?
Нема идеална врска.

8.Имаш можност за прв твит?
Ќуп.

9.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде би емигрирал?
На еден месец било каде. Емиграција, first world, OECD. Западна империја.

10.Ако го затворат твитер...шо понатаму?
Аватар на друга локација. Не е важно.

11.Верувате ли во реинкарнација?
Не.

12.Ако би се сретнале со историска личност, што би порачале?
Кочо, ќе бидеш поп-култура.

13.Шо мобилен телефон користиш?
Moto G.

14.Што би те натерало да се повлечеш од твитер?
Најверојатно - прилагодување на timeline по алгоритми како на Facebook.

15.Под кои услови би навивал за Реал?
Уф...

16.Наследуваш миљон долари, шо ќе им направиш?
Ќе инвестирам за децата.     

Прашања од @Jane_Sk
1.Kаде може да се купи многудетна?
Во Или-или, Магор и 1/2 Југотон.

2.Kој е победникот на бејзбол светот серија оваа година?
Сан Франциско. (Еј, ме има на споменик во Сан Франциско.)

3. Најголема траума од....
Скршено срце од девојка и умрен хард-диск.

Прашања од @Ref
1.Од нашите или нивните?
Не знам.... од тие што чекаат иселеничка виза?

2.Што е вистински маж, и (помалку битно ама ај да прашам) што е вистинска жена?
Хетеронормативни категории на патријахалното општество? Вистински маж не одговара на вакви прашања, а вистинска жена не прашува.

3.Во врска со твојата збирка поезија Многудетна. Што си купи од парите за субвенции, а што со парите од Сорос?
Не. ОК: Прво напишав некој хумуристичен одговор, али заеби. „Многудетна“ е финансирана од мои и пари на издавачот. Отприлика сме на позитивна нула. Нема заработка.

4.Колку понуди за работа во медиуми доби по твојата авантура во истражувачко новинарство истражувајќи го новинарството?
Сѐ уште не сум добил понуди. Но, добив барања за други работи што би можеле да се истражат. Не знам, можеби луѓето сакаат да читаат уредно проверени текстови. Можеби треба да си побарам работа на https://firstlook.org/theintercept/.

5.Кога веќе знаеме дека сме под надзор, шо праиме?
Се заштитуваме. Енкрипција за електронска пошта. Избегнување на големите мрежи/производи како Facebook, Google... Textsecure и Redphone на Android, Signal нa iOS. Telegram за двете.

6.Како бе албанец феминист, тоа ко белци во америка што викаат дека се дел нејтив? И зашо им се мешаш на жени во феминистички штипки?
Па... хмм... имам еден другар од Хрватска што велеше дека сите непријатели на државата во времето на Туѓман биде геј-српски-комунисти. Изгледа тоа кај нас моментално е геј-албански-феминист.

7.Дали имаш твитер симпатија и колку е јак/а?
Многу e јака.

Прашање од @gdamjan:
1. Еднаш го деактивираше твитер, па по неколку месеци отвори нов. Зошто?

Заради #протестирам.