Tuesday, February 28, 2012

Сељак Vs Селанец

Пред многу, изгледа премногу години, стигнав у големиот грат. Дете од провинција, селанче, во очите на новата околина. Комплексите се набиваа еден по друг. Да селанец сум. Ај нека си реков. Деновите поминуваа , Скопје метрополата полека ми се отвори. Па човеци јас дојдов можеби како селанец ама бев опкружен со сељаци. Скопје е дувло на сељачизмот. Така и остана до ден денес. Али да баталиме се и да се насмееме , да дефинираме сељак.

- забната паста ја  нарекува  Каладонт

- Има повеќе бели чорапи од М Џексон

-Даљинското од тв е замотано у најлон

-Медицински поими се инфракт, скрелоза

-На телевизорот е обавезн тишлајфер (миље) до половина на екранот и истото се подига само за вести

-Има специален пар гаќи само за на доктур

-Има ајфон оти е најскап

-Има лабтоп

-Рингтонот е моментален хит на Пинк

-Обожава Џез (без разлика шо е тоа)

-Има шанк, и у позадина празни шишиња од егзотични пијачки

-Нормално има лејтест модел на Адидас трењерки од најдречливиот модел

-Има џип ама со најмалиот дизел мотор за да не троше ногу

-Има календар за тековната година со својот 3 годишен син

-Сето ова неговата жена го документира на фб, пошто е домаќинка ( у Гучи огртач)

-Нормално во родното село има новоизградена куќа на 3 спрата

-Бтњ селото е напуштено

-Сателитската е завртена така да има најдобра оптичка видливост кон луѓето, не кон сателитот

-Исклучиво виски и малборо, тоа шо во шишето му ставиле ракија и не е толку битно

Ве молам за разбирање, а воедно и за дополнување на листата затоа искрено повелете

Ваш селанец


Published with Blogger-droid v2.0.4