Monday, June 25, 2012

Бетмен од нашето маало

Бетмен велит ...можам и политичар да бидам 

 Бетмен велит ...можам и пеач да бидам (додуша видовте)


Бетмен велит ...можам и манекен да бидам 

Бетмен велит ...можам и шпанец да бидам

Бетмен велит ...можам и куче да имам

Бетмен велит ...можам и дете да праам

Ама дојте Охрит на одмор Прашуваат Охриѓанец:-Зошто вие Охриѓани секој збор го изговарате на крајот со Т.-Се приметвит?


Што вели Дедо Мраз кога ќе стигне во Охрид?
-Ајде, кој сакат да си купит пакетчиња?
Се шетале две џуџиња низ Охрид. Ги прашува некој:
- А, бе кој сте вие?
- Ние сме седумте џуџиња.
- Па двајца сте.
- Ам, то е. Немат љуѓе.


Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:имате Марлборо?Продавачот:- да имаме.Скопјанецот:А, Лајт?Продавачот:-Ами не је куче да лајт
Охриѓанец и Прилепчанка во кревет:
Охриѓанецот:
Леле ш`о си уба, колку убај очи имаш, па то лицето убо, па меки рачина, бујни цицина, секси рамно стомаче, цврсто газе ...
Прилепчанката:
Море че се сексаме или попис че прајме?
Турист во Охрид во кафеана порачал виски. Кога келнерот ја донел порачката, муштеријата прашал:
 Ќе ве молам може да ми донесете и малку мраз?
- Да не сакаш и скии случајно да ти донесам.