Friday, January 29, 2016

Твитер прашалник @Shushmula

Твитер прашалник @Shushmula1.Име (ник, кој ти го стави)?

Никот ми варира. Од мака. А хендлот, па од еден цртан стрип. Од пред 30 години. Секакви глупости памтам.

2.Опишете се (макс 140 нели)?

Ја

3.Зошто си на твитер?

Не бев материјал за ФБ, очигледно. За секој втор пишан пост ми пишуваа пораки да го избришам пошто цело семејство сум го засрамил.

4.Шо преставува вашиот аватар?

За кого како. За мене убав ден за паметење, з за некого она реалното.

5.Кој ве донесе на твитер и дали ве заЕба со тоа?  ç Ти фалеше буква онде

Првпат една поранешна колешка Маја, која се омажи, кидна у Канада и згаси твитер. Малкумина беа тогаш од МК. Го исклучив тој профил, од досадно, арно ама кога посакав да го реактивирам, ми ја прати лозинката на службениот мејл од времето (до кој патем немам пристап повеќе). Овој го активирав по убедување од @mnogufina, така да она е дежурниот виновник што ме трпите.

6.Ова ви е прв твит (ај да видиме, шо ќе твитните)?

„Откажи се морону пред да наебеш!“ Се шалам. Првиот твит ми е посебно мил. Супер си е.

7.Каде сте родени?

У гинекологија Чаир. Право од на мајка ми пичката. 4,600 грама. Храбра жена. Којзнае колкава и е после мене. А и за тоа мислев дека е причина што татко ми често шараше. Плус и она како мајка ми лиже сладолед, се разбира. Го разбирам.

8.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде на меден?

Ако отидам некаде подалеку од 10 дена, останувам таму. Кој кур ќе се сели пак дома. Каков и да е, тој месецот.

9.Брак?

Еден. Доста! Шо јадам бурек....се надевам ќе има пак. Не се живее без швалерка.

10.Ако реинкарнирате во животно, кое би сакале да е? 

Би било добро за промена да реинкарнирам у човек.Дополнителни прашања

Овие озбилни ќе се...


1.Живееме ли едни покрај друг?

Ух. Многу заебано е токму она „покрај“. Баш така некако. Само покрај.

2.Можно ли е да се научи нешто од твитер

МНОГУ! Ако читаш внимателно има многу што да се научи. Како за луѓето зад аватарите, така и за гледишта кои не ти биле својствени или познати. Има многи интересни, прекрасни умови и ликови овде. Твитер за мене е енциклопедија на емоции, мисли кои се често и нефилтрирани, идеи и мечти на еден многу загрижен млад народ, а речиси сето тоа е искажано на еден пародичен начин. Барем нашиот Твитер. Па и е трагикомично болно реален. Учам секој ден по нешто ново, јас на скоро 43, и тоа од многу млади луѓе.  
3.Порака за младите твитерџии ?

ДА ЧИТААТ! Многу да читаат, и тоа се`и сешто. Ама и обична хартиена книга, од кого и да е. И да и го запомнат мирисот. Второто е сигурно она на што посебно инсистирам кај моите деца: да не мразат, никого и ништо. Омразата е најгнасното нешто кај човекот, највалканата можна емоција која порано или подоцна ќе се сврти кон домаќинот. Омразата е пораз врз се што претставува развиена интелигенција.

P.S.:


4.Пресврница во животот би била…..?

Да преку ноќ станеме зелени. Сите. Марсовци. И да немаме ни нијанси на зелено.

5. Понашање у кафана?

Кафана е институција! Еден андерграунд универзитет. Значи секогаш со должна почит, исто како кон жена (одвреме навреме ќе ти дозволи да бидеш се што ќе посакаш за тие неколку саати ако си бил добар претходно).

6. Дефинирај го твитер!!!

Не би знаел подобро од ова: