Tuesday, April 3, 2012

Алкохол

Алкохол
      Тема карактеристична за родниот ми крај.Како шо знајте ни тука пливаме у алкохол. Ама воа шо ќе го пишам уствари го преведуам од еден текст шо го најду на интернет.Текстот е шаљив и се однесуа на алкохолот шо го пииме и карактерот.
       Ако му се верува на изворот , тоа оде вака. Чекај уствари ,воа била анкета у Њујорк у коа учествувале неколку бармени, и горе-доле сите дале приближни одговори

Жени 

Пиво
Карактеристики на особата: Без обавези, не е скапа (ефтина), со двете нози на земја (приземјена)
Совет при удварање:Изазови а на партиа биљардо

Смиксан коктел (у миксер)
Карактеристики на особата: Кенкава, нестабилна, давеж
Совет при удварање:нема совет,бегај подалеку

Коктел
Карактеристики на особата :Постара особа, искусна, сака убави и скапи работи, префинета, нае точно шо сака
Совет при удварање:Нема удварање, ако те бендиса она ќе те собере

Вино
Карактеристики на особата: Конзервативна и отмена, со истенчен вкус, забавна
Совет при удварање:Долги приказни од патувања 

Жестоко
Карактеристики на особата: Сака да се друже со машките, сака да биде пијана и гола
Совет при удварање:Најлесна цел у барот, само треба да чекаш, и да не а налутиш

Текила
Нема шо да се објаснуа, воа сите го знаат

Мажи
Домашно пиво :Сирома и бара нешто да кутне (легне)

Извозно пиво :Љубител на пиво и бара нешто да кутне (легне)

Вино : Се надева оти ради виното ќе изгледа отмено и ради тоа нешто ќе кутне (легне)

Жестоко :Го боле за се освен да најде нешто да кутне (легне)

Текила :Мисле дека има шанси да а кутне ружната шанкерка

Зинфандел :Мисле како да го кутнат