Wednesday, April 4, 2012

Финти за дигање

Дигање рејтинг на блог

    У ерата на комјутеризација..дрн дрн дрн....сите блогери сплотени во blogirame.mk . Blog-от постое оддамна ама ја го откри скоро,и демек на твитер ја и уше некои немаме твитер, па ај и ја отвори блог. Додуша така и го крстив И ја иам блог, чисто онака да се зезаме. Ама еве сеа , после два месеца (неп`ни) глеам оти блогерајот е озбилна работа за пренос на мислења на поединци, кој до шо му дошло(ја су тука да се зезам). И се поставува прашањето како да се дигне рејтингот односно читаноста (кликаноста) на блогот. Ногу ќе ми се налутат на начинот на пишување , нели на дијалект со правописни грешки(никогаш не прочитувам шо су напишал), ама има и тоа драж шо се вика.
   Значи зголемувањето на посетеноста на блогот може да се подобри со овие работи

1.Голотија, воа е срамотно и ја не го праам! (а сигурно ќе помине)

2.Блогираме агрегатор на блогови фантастична идеја на едни дечки да не ги рекламирам сеа тука. Воа се мислев прво да го ставам ама ...Значи заедно сме појаки.Вашиот блог на шо е можно повише агрегатори или други блогови.

3.Закани и уцени и поткуп на пријатели . Вчера на твитер прашав, 500 ногу ли е за Ехо, Марко ме заеба ми вика се е релативно.Ама воа поминува да знајте

4.На работа на сите можни компјутери го отварате вашиот блог без да ве видат и фанат (воа мора да го пробам)

5.Ќе си исштампате маици со адресата на блогот и ци а носите каа ојте на кафе у град (ефтино а практично)

6.Каа ќе ви посакат адреса , а давате адресата од блогот, демек сте се збуниле...

7.Прва прилика каа ќе мочате у јавно WC ,обавезно на ѕидот а пишите адресата од блогот  ( i999y.blogspot.com мочаше тука)

8.Тетовирајте а адресата. Воа е идеjа на @Elislonce, али е ефектно за летно време

9.На состанок ,предавање, у канцеларија ненадејно извикајте ја вашата адреса!!

10. Воа горно ама на предизборен митинг (воа е малку ризично, ради каблите) ама сите Бранко,Бранко или Никола,Никола а ти си во викаш блогот а?

Во секое време посетете не на i999y.blogspot.com .
Ќе не познајте по гројзето!!