Tuesday, December 30, 2014

Најдоброто од ТВИТЕР 2014

Најдоброто од ТВИТЕР 2014 

СРЕЌНА ВИ НОВА ГОДИНА Monday, December 29, 2014

137ЦА

Saturday, December 27, 2014

Твитер прашалник @xxnya

Твитер прашалник @xxnya1.Име (ник ово оно)?
Вера.
2.Висина и тежина?
Не сум по македонски/балкански стандарди.
3.Боја на коса (остај празно ако си ќелаф)
Надприродна црвенокоса.
4.Убав? (одговори со да или не)
Надприродно.
5.Зошто си на твитер?
За да се празнам/полнам, зависи од контекстот.
6.Шо преставува вашиот аватар?
Мајка ми ме сликаше.
7.Идеална врска за Вас?
Врска што не ми троши рам и личен простор.
8.Имаш можност за прв твит?
Здраво Кралство Македонија!
9.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде би емигрирал? 
Исланд/Норвешка.
10.Ако го затворат твитер...шо понатаму?
Не можам да си го замислам светот без твитер, ваквото прашање ми создава панични напади проследени со анкциозност, внатрешен терор, психолошки грозоморници.
11.Верувате ли во реинкарнација?
Нормално. Во мене се инкарнирани повеќе значајни божества од неколку светски пантеони. Кој не верува може да провери.
12.Твитер пред 2/3 години и сега?
Забележан е раст на твитови поврзани со „љубов“ + „ми фалиш“ + друго. Имам впечаток дека се јавува одредена фобија од Его, спечифично како мктвитер феномен.  Нема разлика!
13.Шо мобилен користиш?
Њиндоњс.
14.Што би те натерало да се повлечеш од твитер?
Да се отвори интердимензионален портал и Ктулу директно да ми упати закана (тенткл спенкинг!). Тоа или акаунтот да ми биде изгасен од уште повисоки инстанци.
15.Брак?
Постои.
16.Наследуваш миљон долари, шо ќе им направиш?
Ќе изградам замок во некоја далечна шума и ќе го наполнам со русокоси момчиња од северот. Со остатокот од парите ќе направам нов светски поредок. Или ќе си купам остров. Сакам повеќе од еден миљон.
                

Прашања од @Ref
1.Тајната на вечна младост?
Коктели од крвта на адептите.
2.Што преќутуваат мачките?
*штурци*
3.Како се справуваш со интегрираниот шовинизам во окултизам?
Со сериозна работа и труд, со побивање на вкоренетите стереотипи за жените, со користење на научниот метод и континуирана практика. Со љубов под волја.
4.За шо ни се мажи, ама озбилно?
 „Male-female, quintessential, one...
5. Љубов или ритуали?

И двете тополо би ги препорачала на секого, а тука се крие и тајната на вечната младост :)

Friday, December 26, 2014

И НИЕ ИМАМЕ СТУДЕНТИ - 3 ДЕЛ

 И НИЕ ИМАМЕ СТУДЕНТИ - 3 ДЕЛ

Твитер прашалник @markoratatata

Твитер прашалник @markoratatata


1.Име (ник ово оно)?
Марко Ратататковски  или како што би рекол Зоро Сите прават пињау пињау само @markoratatata”
2.Висина и тежина?
Метро и десет ќебапчиња со кромид, а тежината варира зависи од слави во месецот.
3.Боја на коса (остај празно ако си ќелаф)
Полукафена (проќељавувам)
4.Убав? (одговори со да или не)
Да, само дека девојките сакаат зелени оки.
5.Зошто си на твитер?
Дружба пред се. Башка имам доста слободно време.
6.Шо преставува вашиот аватар?
Џим Кери, човек кој пред екраните е еден од најсмешните луѓе на планетата ама сепак е човек кој има претрпено многу работи во животот а ја задржал насмевката. На некој начин се гледам во него, а и ми викаат луѓево сум ги потсетувал на нив.
7.Идеална врска за Вас?
Мори краво! Море ВОЛЕ! ТЕ САКАМ! Ај дојди да ме ебеш сеа!
8.Имаш можност за прв твит?
Деца сакајте се додека не е касно. (И се разбира краден ќе е јер новаклија ќе сум на ТЛ)
9.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде би емигрирал?
Како пееше Бора? Неко ми је украо бициклом. Емигрант во Норвешка.
10.Ако го затворат твитер...шо понатаму?
Ќе го отвориме пак. ПРАВДА ЗА ТВИТЕР!
11.Верувате ли во реинкарнација?
Не се замарам со вакви работи.
12.Шо инструмент би свирел у рок група?
Имам свирено бас во неколку бендови. Те молам не жали по мене, тешко ми е и онака.
13.Шо мобилен користиш?
ZTE Blade III
14.Што би те натерало да се повлечеш од твитер?
Не знам...
15.Колку твитерџии има у Велес
Колку зрна песок има во Сахара?
16.Наследуваш миљон долари, шо ќе им направиш?
500к црно 500к црвено и една мастика Turbo
                

Прашања од @itsrozee
1.Aко би поседувал superpower , која би била ?
Wolverine, башка и мотор јак вози.
2.Животно мото ?
Не се замарајте со секакви ситници и луѓе.
3.Последната лага што ја кажа ?
Бабо не сум гладен.
4.Прашање што најмногу мразиш да го одговараш ?
Спиеш?
5.Чашата полуполна или полупразна ?
Малце ми е полуполна чаша, дај фрли гајба.