Wednesday, March 7, 2012

Улици и патишта


Улици и патишта

Понесен од идејата да се менува се, си реков, доста без крлеж на ова општество да дадам и ја придонес кон негов напредок (наназад додуша)
Поради тоа ќе предложам имиња на улици,патишта и мостови


Комодоре64
МЗТ у стечај
Зајко кукурајко
Прилепски ширден
Светлана Китиќ
Пестокец
Виндоус 98
Весна Змијанац
Лепа Брена
Старо Скопје
Звезде гранда
Мирко 903
Пинк
Жорж Помпиду
Жељко Митровиќ (оти има Ж)
Генерал Симовиќ
Ера Ојданиќ
Ена Веко
Слепа
Митар Мириќ


Предлог имиња за во Аеродром
Адидас
Пума
Дарио и Миг21
Лева Патика

Предлог имиња за во Центар
Девојка од бронза (песна на Мизар)
Прилепски мермер
Дебарски гипс
Александриска библиотека

Предлог имиња за во Хиподром
Букефал
Шарац
Липицанер

Предлог имиња за во Карпош
Карпош 5,6,7,8,9,10

Остатокот пишувајте го вие