Tuesday, March 27, 2012

Гасификација

Гасификација

       
            Сабајле, додека чекав превоз за на работа, поминуват човеци,и туку еден пушти г`лбче шо се вика !!! И после ми текна мене,ами вчера беше понеделник, денот каа Македончето интензивно јаде гра (граф, боб, фасуљ,пасуљ),у сите можни комбинации. И се сетив на еден текст уште на времето пред 20 години за типови на прдловци.Иначе прдењето е природна појава и незнам шо е толку страшно, мада мириса некогаш мамемуебем, ама тоа зависи и шо си јадел!! Ај да не а тупам со хемија (состав ово оно) , да ги вииме типовите на прдловци меѓу нас!


       Весељак-Прде и вика "кој прде зло не мисле"

       Сентиментален-Прде и мисли како би било убаво да не прднал

       Наивен-Прде и мисле дека напраил големо дело

       Воспитан-Пред да прдне ,учтиво бара дозвола

       Реалист-Прде и го смета тоа за нормална работа

       Нестрплив-Едвај чека да прдне

       Егоист-Прде само за себе, и насамо

       Песимист-Не прднал, а мисле дека више се посрал

       Дволичен-Прде и питува кој прднал

       Учтив-Откаа ќе прдне вика "Извинете"

       Дискретен-Прде и вика "Воа да остане меѓу нас"

       Циник-Те гледа у очи и прде

       Невнимателен-Прде и остава траг на гаќите

       Колегијален-Дава можнос и другите да прднат

       Каваљер-Дава дамата прва да прдне

       Осетлив-Прде и вика "Oх"

       Гурман-Прде од сопствено задоволство

       Актер-Прде и чека аплауз

       Сноб-Прде само у добро друштво

       Спортист-Прде еднаш повише само рекорд да сруше 

       Хајлендер-Прде и џамовите да се тресат

      Педер-Си пртка цел ден

Пронајдите се!