Saturday, March 17, 2012

Дај боже да грешам ака Хипокризија

Хипокризија
Денес сосема случајно , чепкајќи по интернет налетав на една песна ....Многу од Вас можеби и не ја чуле затоа што е од 1985 година.Песната беше обид да им се помогне на гладните во Африка.Тоа парче од Земјата ,најврелото парче беше гладно....

Во исто време и во Англија се собраа уметниците и направија нешто слично.
    Не знам за финансискиот успех на кампањите, нити помошта собрана со истите, но го знам следново: Од тој момент натаму учесниците во гореспоменативе нумери, дел поради технолошкиот развој дел поради планетарниот успех на нумерите,станаа пребогати. Ексклузивни вили, автомобили,парчиња накит и што уште не....Да да јахти,Хемптон,Париз,Лондон,Санта Моника...Ова беше приказна за Африка...
     Што се случи со Африка.Во Африка покрај постојната глад и суша, настана експлозија на болести Ебола,Сида, и како тоа да не беше доволно ,избувнаа и најкрвавите војни на тој црн континент.Сомалија,Конго,Руанда ,милиони жртви...Војни...Глад...Болест...
       
Денес кај нас се маршираше за мир.....