Sunday, February 24, 2013

Твитер прашалник @toVornottoV


Твитер прашалник @toVornottoV1.Име (ник, кој ти го стави)?
 Абе името ми е многу двосмислено, а никот тросмислен! Ако ја прашаш @RumShtangla ја сум Рус со име Товрнотов, @sokaroski ме вика Торонто, а вчера разбрав дека @pifpufpaf ме вика Вторник!
Еве конечно имам шанса да објасним и обзнаним како вистина ми е никот. Значи се чита Ту Ви ор нот Ту Ви, и уствари треба да биде мешавина од “Да се биде или не„ муабетот од Хамлет, и Ви од Ви фор Вендета, нешо као у стил “Да се дига револуција или да не се дига“.
Иначе сам си го стаев, и машала убоо си го сместив, после две пива не можем да го изговорим.

2.Опишете се (макс 140 нели)?
Мислим дека @Martin_Nikolic еднаш убоо ме опиша, вика: “@toVornottoV е пола пиво пола невладина“. Пошто сега не пием тоа значи дека сум само пола чуек.

3.Зошто си на твитер?
Зашо твитер е јединото место кај што љубовта према пиење пиво не те прае сељак туку фраер.

4.Шо преставува вашиот аватар?
Скамбег Бател Дроид, односно едно од најглупите суштества од овде па до галаксиете фар фар авеј, и он ка мене е наивен, ама па кој пушта он музика “отраканите“ клонои мора да играа на таја музика.
  
5.Кој ве донесе на твитер и дали ве за*ба со тоа?
На твитер ме донесе едно дејче од Тетоо со име @spiholog, а прв у кафана со твитерџие ме седна @BorjanJovanovsk и уопште не ме заеба свите ја поделивмо сметката.

6.Ова ви е прв твит (ај да видиме, шо ќе твитните)?
“Здраво Твитерџие, сигурно се чудите зошто ве собрав овде!“

7.Вашето второ искуство?
Немој да ме јебеш, кој го памти второто бре?

8.Каде би сакале да отидете на еден месец? А каде на меден?
SAMO STO SE VRATIV OT OSTRELIJA, DA POMOGNAM NA LAVOJTE MAKEDONSKI ZA NASA MILA I VECNA MAKEDONIJA DA BIDI POUBO MESTO ZA VO BIBLIJATA DA LICI, A TI ME BRKAS? DA NE SI SOROSOID? OK, POZZ!

9.Брак?
Јак!

10.Ако реинкарнирате во животно, кое би сакале да е?
Сколовранец, си леташ си кљукаш грозје, кој ќе ти ферментира кој ќе те удри грозјето у глава, моеш да се понашаш  ка будала и никој да не ти замери.

Дополнителни прашања
1.Омилена песна ?
Ако ми дадеш од Бадмингтонс


2.Каде се гледаш после 5 години?
Дан сакаш да ме примиш на работа?

3.Паралелен универзум како го замислуваш?
У парелелен универзум по улица раста огромни месојадни цвеќиња што пљукаа огин, чудни животинчиња шетаа по улица и излагаа од цевке, а ја сум хипстер водоинсталатер од Италија што јаде “печурке“ и упорно не сфаќа дека принцезата го вара со змајот па нон стоп трча накај неа да ја спаси. У паралелен универзум живим под мотото: “Тоа што нема да те убие, те прае помал!“


4.1903 е,шо ќе работеше(професија)?
Фото у прилог:

 Прашања од  @ivavavavava

1.             Сакаш ли да се запознаеме и ако „да“ зашо не си ми напраил никад фф?
НЕ, и затоа и не ти праем #FF

2.             Тузот, зачинал или вегета?
Ченка мирудија

3.             Кој ти го форматира компјутерот?

4.             Знаеш ли да пеглаш кошули?
Знаеш ли да ролаш џоинт?Следен е @jocoska